Designul românesc se reuneşte la Cluj, la ZAIN – Design Expressions

Categorii: Vizual

Un noiembrie plin de stil şi elegantă la Cluj. ZAIN – Design Expressions le pregăteşte clujenilor pasionaţi de frumos patru zile în care designeri din toată ţara îşi dau întâlnire cu alţi reprezentanţi ai industriilor creative şi cu publicul. Design de produs, design interior, fashion design, graphic design & alte forme hibride – toate aceste manifestări creative vor fi aduse mai aproape de public într-un eveniment nou pentru Cluj-Napoca.

ZAIN are loc între 12-15 noiembrie, iar punctul zero al manifestaţiilor va fi vizavi de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, într-o clădire aparte din zona centrală a Clujului, într-un cadru format pentru o comunitate creativă reală, specializată, expresivă şi prezentă în viaţa oraşului.

image description
image description

Evenimentul urmăreşte iniţierea unui dialog în jurul fenomenului de design românesc, dialog care se poartă între comunitatea designerilor – a cărei coagulare o susţine – şi publicul larg, cel care îndrăgeşte design-ul atât din perspectiva pragmatică, manifestând interes pentru produsele create de designerii din România, cât şi din perspectiva artistică.

În cele patru zile vom avea parte de o expoziţie centrală în Piaţă Ştefan cel Mare nr. 18, un spaţiu generos pentru a găzdui cele mai reprezentative lucrări selectate de designeri din România din variate arii, de la fashion şi design de produs la forme hibride de design. Pe lângă expoziţie, în acest spaţiu vor fi amenajate zone ce permit interacţiunea cu vizitatorii sau cu diverşi parteneri ai proiectului.

De asemenea, un fashion show în jurul căruia gravitează afinităţile dintre arta designului vestimentar şi pictură este în program. Locul în care se va desfăşura spectacolul va fi unul surprinzător pentru public. Participanţii vor avea ocazia să urmărească direct, pe podium, evoluţia procesului creativ, mergând astfel un pas mai departe în aprecierea creaţiilor.

Tot la ZAIN cei prezenţi vor putea învaţa cum să transforme talentul într-un job, li se va prezenţa un proiect de cercetare şi reactivare urbană la Cluj-Napoca, iar programul continuă cu multe alte activităţi.
“ZAIN înseamnă un eveniment proaspăt de design, în mai multe forme ale acestuia. ZAIN însumează o serie de exprimări variate ce, împreună, ne ajută să prezentăm acest domeniu publicului doritor să îl cunoască şi să îl consume.

Proiectul se naşte la Cluj, în acest an, din dorinţa de a însufleţi piaţa de design şi, mai ales, comunitatea creativă, în care noi am văzut un potenţial important şi pe care ne-am dorit foarte tare să îl valorificăm.” subliniază arh. Georgiana Ciceo, manager de proiect ZAIN.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *