Copiii de la Pata Rât, concert în Biserica Unitariană la final de Music Camp

Actualitate Spectacol

A treia ediție a Music Camp Pata-Rât se desfășoară la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță”, între 28 august si 3 septembrie. Copiii participanți provin din cele 4 comunități de la Pata-Rât (Dallas, Coastei, Str. Cantonului si rampa de gunoi), o pată neagră pe harta Clujului.

Sărăcia, mizeria și marginalizarea  reprezintă un handicap cu care pornesc în viață. Din păcate, foarte puțini dintre ei reușesc să depășească această situație. Dezvoltarea viitorului adult este împiedicată, pe lângă greutățile zilnice, și de lipsa de încredere, afecțiune și demnitate.

Music Camp este o posibilitate și o bucurie pentru acești copii. Timp 6 zile, realitatea dură în care trăiesc este înlocuită cu un mediu corespunzător, în care sunt tratați cu demnitate. Sub îndrumarea profesorilor calificați, copiii iau parte la ore de muzică, în care descoperă că și ei sunt capabili, și că împreună pot realiza mai mult decât pe cont propriu.

Music Camp International este unul din puținele programe din Romania în care toți copiii cântă în cor, dar și la două intrumente muzicale (dintre vioară, violoncel, chitara, blockflote, clarinet, clopoței clasici și rezonanți, și instrumente de percuție Orff).

 

Pentru noi, muzica este mai ales o cale de educare a copiilor, prin care dobândesc multiple valori. Astfel, îi inspirăm să muncească pentru a ieși din mediul în care trăiesc și să devină membrii responsabili ai societății, susțin organizatorii.

children_choir

În fiecare zi, copiii sunt transportați de la Pata-Rât, iar apoi încep activitățile: în timp ce jumătate din ei sunt la cor, ceilalți au ore de instrument, iar apoi se face schimbul. În pauză, copiii primesc și o gustare. La sfârșitul zilei are loc o repetiție generală de cor, iar apoi copiii se întorc acasă. Toată tabăra este gratuită pentru copii.

 

Evenimentul care marchează sfârșitul taberei, și pentru care copiii se pregătesc din greu toată săptămâna, este concertul de gală. Acesta va avea loc la Biserica Unitariană (bd. 21 decembrie 1989, nr. 9, langa Sora ), în data de 2 septembrie, la ora 15:00. Copiii vor fi acompaniați de o orchestra profesionistă, iar concertul va fi dirijat de doamna Connie Fortunato (SUA), fondator și președinte al Music Camp International.

Intrarea este liberă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *