Unul din muzicienii importanţi ai scenei mondiale de jazz, brazilianul Renato Borghetti, vine la Cluj – Napoca pentru a susţine un concert de zile mari.
Acesta debutează în turneu european la Cluj-Napoca! Showul are loc la Opera Maghiară, sâmbătă, 17 mai, ora 20.00.
Un bilet costă intre 40 şi 79 de lei. Tichetele se pot procura de la casieria Operei Maghiare de Stat şi de la birourile firmei Diesel Events, Piata Unirii 10.
Organizatorii de la Asociaţia Cetatea Albă propun acest concert în avanpremieră la Transilvania Jazz Festival 2014, ce va avea loc în luna octombrie, cel mai vechi festival de jazz din Cluj, organizat de asociaţie din 2006. Primăria Cluj a sprijinit financiar permanent concertele asociaţiei.
La conferinţa de presă de astăzi au participat Simona Hodoş, director festival şi Mircea Buteanu, in calitate de proprietar al firmei Diesel Events, unul din cei mai importanţi jucători pe piaţa organizării de evenimente artistice şi culturale.
Conferinţa a fost una extrem de atractivă, cu declaraţii tăioase pe margine situaţiei din show- business, atăt din partea Simonei Hodoş cât şi a lui Mircea Buteanu.
Clujulcultural.ro vă oferă cele mai importante declaraţii ale organizatorilor.
Simona Hodoş:
„Iubesc acest oraş. Ceea ce trăiesc aici nu trăiesc nicăieri. Sunt ardeleancă deşi trăiesc la Montreal. Am fost 15 ani jurnalist cultural şi continuu acolo să fac presă. Aici sunt manager cultural şi formator cultural. Fac din suflet acest festival şi aceste concerte, imi place jazzul pentru că in Cluj e o miscare jazzistică pe care o respect enorm”.
„Mulţumesc primăriei şi consiliului local pentru fondurile alocate pentru evenimentele Asociaţiei Cetatea Albă”
„Mă bucur că anul trecut şi anul acesta au avut loc mai multe evenimente mari de jazz, cu succes de public, iată că se poate. E foarte greu în zona financiară, bugetele alocate sunt infernal de mici”.
„Artistul brazilian este de talie internaţională, cel care creeza un melanj impecabil intre diferite genuri muzicale, le reinventează şi modernizează”
„Jucătorul lui „U” Cluj, atacantul Machado, e concitadin cu Borghetti, il admira dar.. nu s-au intalnit. Incercam o intalnire intre cei doi, pe teren sau in sala de concerte”.
„Cine nu vine la concertul acesta pierde ceva unic. Nu ştim dacă o să mai putem să îl aducem vreodată la Cluj. Nu contează că se suprapune un pic cu showul de pe Cluj Arena, sunt targeturi diferite de public. E bine că sunt evenimente deşi criza a atins domeniul foarte tare”
„Criza selectează dur şi acum se vede cine e manager adevărat şi cine nu. Eu imi risc banii mei personali in cele mai multe situaţii. Orice sponsor, si am avut câţiva de-a lungul anilor care ne-au sprijinit, e un ajutor nesperat”.
„Consider că biletele nu sunt scumpe, artiştii vin din Brazilia, există costuri importante de organizare”
“Dacă vă spun câte bilete s-au vândut, vă descurajez și mă descurajez și eu…sunt foarte puține la acest moment. Dar de obicei se vând pe ultima sută de metri. S-au vândut atâtea cât să ne dea optimismul că până seara la ora 20.00 vom avea sala plină pe trei sferturi. Cele mai ieftine bilete costă 40 de lei, deci nici… 10 euro”.
Mircea Buteanu, Diesel Events: Am prevăzut că multe evenimente se vor anula, am prevăzut fenomenul. E o inflaţie de concerte!
“Am prevăzut acest fenomen, de anulare a multor evenimente; se va amplifica”
“Acesta e rezultatul și tributul care se va plăti unei piețe zbuciumate. Ar fi foarte important dacă am reuși la nivel național, prin ministerele dedicate sau prin administrațiile locale, să împărțim evenimentele. Se amestecă prea mult termenul de eveniment cultural cu cel artistic. Cel cultural, după părerea mea, e definit din alt punct de vedere ca necesitate pentru societatea locală”.
“Sunt mai multe evenimente decât piața să asimileze”
VIDEO cu afirmaţiile lui Mircea Buteanu, postate pe Youtoube de siteul www.cluj-am.ro
“aveam un contract cu o trupă, dar ne-au spus că au primit un onorariu dublu, in cadru unor concerte unde publicul nu plăteşte bilete, tot la Cluj. iar atunci nu am mai făcut concertul”.
„Diesel Events a pierdut în 2013 peste 100.000 euro. Au fost și greșeli, pe care ni le asumăm, dar realitatea e că piața s-a prăbușit. Vom urma exemplul Sibiului, care e super overrated, unde dacă nu e gratis nu merge nimeni”.
“E o criză în industria de evenimente, s-a ajuns la fundul sacului”
Articol de
Tiberiu Fărcaş
Andrei Kuky Balogh