Chereji, Untold: ”Nu am cum să nu fiu deranjat de dubla măsură cu care ne tratează autoritățile”

Categorii: Actualitate, Cooltura

Andrei „Edy” Chereji, managerul de marketing și comunicare al festivalurilor și Neversea, a afirmat după ce mass-mediile naționale au transmis amplu de la  pelerinajul tradițional de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, cu mii de enoriași, că autoritățile tratează cu „dublă măsură” cele două tipuri de evenimente, pelerinaje și festivaluri, deși condițiile de desfășurare sunt aproximativ aceleași.

„Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul și nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dubla măsură cu care ne tratează autoritățile. Care e diferența, ca organizare, între pelerinajul de azi și un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuși, o diferență! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre absolut toți participanții să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală”, a scris Chereji, pe contul său.

El a subliniat că autoritățile ar trebui să permită organizarea unor eventimente precum Untold ori Neversea „măcar începând cu luna august”.

„Nu e revoltător pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme și soluții, plătim taxe și impozite, să fim restricționați pe motiv ca încă nu este sigur să organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar în același timp să stăm și să ne uităm la imagini cu zeci de mii de oameni, participând la un pelerinaj?  Toată lumea are dreptul la normalitate! Și vă garantez că nu suntem două tabere. Sunt mulți tineri care merg la biserică, precum și la concerte. Dacă sunt responsabili, se vaccinează, se testează, de ce îi legați la un ochi și le astupați o ureche?”, a spus organizatorul.

Ce spune premierul Cîțu?

Prim-ministrul Florin Cîţu a spus recent că este posibilă organizarea unor evenimente, chiar şi concerte, înainte de 1 august, dar a precizat că desfăşurarea unora e genul Untold-ului poate fi luată în calcul doar după 1 august. Untold are programat 5-9 august.

„Noi vorbeam de acele festivaluri după 1 august. Deci toată discuţia pe care am avut-o de fiecare dată cu organizatorii a fost că vom avea aceste festivaluri după 1 august. În acest moment vorbim de tipuri de concerte, ce se poate face până la 1 august şi acestea sunt condiţiile pe care le-am luat în calcul până la 1 august. După 1 august sper să discutăm de alte evenimente. (…) Eu am spus din primul moment, şi când am discutat la Cluj şi când am discutat pe litoral şi erau acolo reprezentanţii celor de la Untold, că putem să vorbim de evenimente mari – şi Nervesea şi Untold – după 1 august”, a declarat, luni, Florin Cîțu. 

Normele pe care trebuie să le respecte organizatorii de festivaluri în aer liber în acest moment sunt extrem de greu de implementat.

”Ce festival e cu 5000 de oameni? Atât aduceam la Luna Studentului Clujean, acum 15 ani”, a mai spus recent, supărat, Chereji, după ce s-au publicat normele pentru aer liber/open air.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.