Byzantinum, premiera care deschide stagiunea la Opera Maghiară

Noua stagiunea 2014/2015 se deschide la Opera Maghiară Cluj duminică, cu opera post romatică, în două acte,  Byzantinum, cu un libret după drama cunoscutului Herczeg Ferenc, realizat de Kapecz Zsuzsa şi Selmeci Gyorgy.

Spectacolul are loc duminică, de la ora 19.00.

Noua stagiune vine cu un look nou: astăzi a fost inaugurat noul logo al operei dar şi noul site care inca poate fi accesat de pe…vechiul site, aici

„Vrem să ne aliniem secolul 21, tendinţelor şi modului de comunicare modern. Suntem singura Operă din lume care produce integrat spectacole de operă, operetă, dans şi balet” a explicat conducerea Operei Maghiare intr-o conferinta de presa.

conf presa MaghBUN
Conducerea Operei Maghiare la startul unei noi stagiuni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opera Maghiară oferă melomanilor mai multe premiere, in special in luna octombrie,  cum ar fi Nunta lui Figaro, apoi un mare eveniment in 26 octombrie, prima vizită în Ardeal a Teatrului de Operetă din Budapesta care vine cu spectacolul „Ţara surâsului”.

Vor fi inaugurate în această toamnă Zilele Banffy, în cadrul Anului Banffy dedicat marelui om de cultură şi politician, contele Mikloş Banffy.

Va avea loc cu această ocazie o gală cu acelaşi nume şi spectacolul „Castelanul Barbă Albastră”, de Sinetar Mikloş, in cadrul căruia vor fi reconstituite costumele şi decorurile acestui spectacol jucat şi la Budapesta când Banffy Miklos era directorul Operei.

De asemenea, va fi pusă în scenă o premieră de balet pe muzică de Mendelson Bartholdy iar la final de an va fi tradiţioanalul spectacol de Revelion.

In 2015 va avea loc premierea spectacolului „Baiadera” de Kalman Imre.

Drama Byzantium este un tur de forţă pentru Opera Maghiară, care asigură 18 solişti din corpul propriu. Opera se referă la ziua de 27 mai 1053, ziua „primului mare eşec al creştinătăţii, ziua când s-a destrămat viziunea Europei unite. Este o operă postromantică” a menţionat regizorul Zakarias Zalan.

Alte spectacole care se vor avea loc vor fi Puccini 90, concert de gală, pe 16 octombrie, Trubadurul, 23 octombrie, pe 26 octombrie vine Teatrul de operetă Budapesta iar pe 30 octombrie va fi Byzantium.

Pe lunile noiembrie şi decembrie programul încă e în lucru.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.