„Bilete de o zi se vor gasi si la fata locului si costa 149 de lei. De asemenea mai sunt bilete de camping, se vor putea găsi la faţa locului, 59 de lei costă un loc de persoană/4 zile”, a declarat pentru clujulculural.ro Andi Vanca, PR Manager al Electric Castle.Campingul este iluminat și păzit, pentru cei cazați aici fiind puse la dispoziție dușuri și toalete. Aceste servicii pentru camping sunt asigurate până luni, ora 8:00, când va începe reorganizarea zonei.Siteul clujulcultural.ro e partener media al Electric Castle şi vă va ţine la curent cu informaţii de la acest festival.
„Cei ce doresc să campeze în incinta Electric Castle o pot face de miercuri, ora 20. Joi, Festivalul Electric Castle se deschide oficial, la ora 10.00”, a mai spus PR-ul Andi Vanca.
Preţul unei călătorii este de 7 lei. Biletele se pot cumpăra de la casele de bilete aflate în staţia Cluj Arena şi staţia Castelul Banffy. Ultimul autobuz spre Cluj va pleca luni, ora 12:00.
Autorităţile judeţene au plombat drumul principal de acces spre festival.
Pentru cei care vin cu mașina la festival există 3 parcări, având aproximativ 10.000 de locuri pentru parcare. Tariful este de 15 lei/intrare, o mașină putând rămâne aici pe toată perioada festivalului. Tariful se va achita de fiecare dată dacă mașina părăsește parcarea și se va efectua un nou acces.
Aplicaţia Electric Castle
Primul lucru pe care orice participant ar trebui să-l facă este să-și descarce aplicația Electric Castle 2015. „Aplicația poate deveni cel mai bun prieten în festival, ea nu obosește niciodată și are o memorie excelentă”, explică Andi Vanca, PR Manager. „Te ajută să-ți găsești mașina sau cortul, în cazul în care te simți pierdut, îți pot configura propriul program pe ea astfel încât să nu ratezi vreun artist preferat, te notifică ori de câte ori se întâmplă ceva interesant și te duce la locul respectiv”. Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru Iphone. Au fost tipărite peste 10 mii de broșuri cu informațiile esențiale despre festival, însă organizatorii recomandă aplicația ca o variantă eco și mai ușor accesibilă permanent.
Restaurante şi plăţi contactless
„Sushi, vegan, burgers, pizza – avem de toate”, promit organizatorii care au inclus, în acest an, în zona de food court, peste 25 de restaurante. Barurile de unde pot fi cumpărate băuturile vor fi peste tot, prețul orientativ fiind de 7 lei pentru o bere, 5 lei pentru o apă, 15 lei un drink. Pentru cocktailuri și alte băuturi mai rafinate vor fi amplasate baruri speciale.
Nimic nu se va plăti cu cash în acest an, toate plățile se vor face prin carduri contactless ce vor fi primite în locațiile special amenajate unde vor putea fi încărcate fie cash, fie cu ajutorul altui card. Cei care dețin deja un card contactless emis de o bancă îl vor putea folosi pe acesta. Posesorii de carduri banca Transilvania vor primi la fiecare încărcare un bonus de 5% din valoarea sumei.
Există 4 puncte special amenajate pentru încărcarea telefoanelor (unul dintre ele este în camping). Pentru eficiență maximă, se pot face rezervări, astfel ca timpul de așteptare să fie scurtat. Partenerul EuroGSM pune la dispoziție și acumulatori externi.
Organizatorii au extins gama de activități ECO pe care o propune publicului său: din acest an, spiritul de ecologist poate fi îmbrățișat nu doar în locația festivalului, ci chiar înainte de a ajunge la castelul din Bonțida.
”Conform studiilor internaționale, 75% din amprenta de carbon a unui festival de muzică este generată de modul în care participanții aleg să călătorească până la destinația evenimentului. Anul trecut, cei mai mulți participanți la festival (47%) au ajuns la castel cu mașina și autobuzul (30%). Doar 17% dintre ei au optat pentru tren, iar procentul celor care au ales alte mijloace de transport, inclusiv bicicletele, a fost infim, de doar 6%. Fiecare procent câștigat în favoarea celor care optează pentru tren sau bicicletă, cele mai sustenabile mijloace de transport, este o contribuție reală la protejarea mediului înconjurator”, au informat în cadrului unui comunicat organizatorii de la Boiler Events.
Un număr de 10 intrări gratuite la festival și alte premii constând în echipament sportiv au fost puse la bătaie pentru cei dispuși să facă un drum de minim 250 de km pe bicicletă pentru a ajunge la festival. Regulamentul de participare a fost disponibil pe siteul festivalului iar data limită pentru înscrieri a fost 1 iunie 2015.
Electric Castle a inițiat, încă de la prima ediție, activități eco în cadrul festivalului, în încercarea de a educa publicul tânăr și a-l face să conștientizese importanța pe care contribuția fiecăruia o poate avea în direcția protejării mediului. Și anul acesta, în incinta festivalului participanții vor fi implicați în acțiuni de reciclare creativă. La dispoziția publicului vor fi puse mai multe biciclete ce vor putea fi închiriate gratuit.
Abordarea ecologistă este încurajată și de către artiștii prezenți în festival, Barry Ashworth de la Dub Pistols a ținut să le transmită un mesaj personal celor din marea Britanie: „Trebuie să începem să ne gândim și la ce se întâmplă cu mediul așa că vă lansez provocarea de a ne întâlni la Electric Castle pe biciclete”.
Toate acțiunile ecologiste organizate în cadrul Electric Castle Festival se realizează în parteneriat cu Asociația MAINOI și producătorul de biciclete GIANT.